Bericht:

 

maart 2000

 

Kort nieuws in de maand maart 2000

AVR neemt gebroeders Coppens over
Boomfeestdag gesponsord door VVAV
KGA-depots in Noord-Brabant
Standaard voor specificeren van rubbergranulaat
Eerste automatische tapijtsorteerder
Overname Pools inzamelbedrijf door van Gansewinkel

 

AVR neemt gebroeders Coppens over

20 maart 2000 - AVR neemt de aandelen van het in Brabant gevestigde afvalinzamel- en verwerkingsbedrijf Coppens over. Het is de tweede overname van AVR in een half jaar tijd in de provincie Brabant. Het is een van de regio's waar AVR zijn expansie wil realiseren. Gebroeders Coppens heeft 150 personeelsleden en kent een geconsolideerde omzet van 50 miljoen. De activiteiten zijn breed in de afvalsector: inzameling van bouw- en sloopafval - waar het volgens AVR in de regio westelijk Brabant marktleider is - , bedrijfs-, huishoudelijk en gevaarlijk afval. Ook worden verschillende overslagstations geŽxploiteerd voor het sorteren, scheiden en bewerken. Vestigingen heeft Coppens in Bergen op Zoom, Halderberge, Etten-Leur en Breda, terwijl in Heerle de sorteerinstallatie staat. Gebroeders Coppens wordt als werkmaatschappij aan de divisie AVR-Overheid toegevoegd.

Boomfeestdag gesponsord door VVAV

23 maart 2000 - De gft-composteersector van de VVAV was de hoofdsponsor van de Boomfeestdag. Deze dag werd op 22 maart voor de 44e keer georganiseerd. Tijdens de dag is het de bedoeling dat kinderen een boom planten, waarbij dit keer gebruikt werd gemaakt van compost uit gft. De gft-composteerbedrijven willen hiermee de jonge generatie laten zien waarom gft-scheiding goed is. Te veel mensen blijken niet te weten dat van gescheiden ingezamelde gft een product als compost wordt gemaakt, zo stelt de VVAV. Maar de VVAV meldt ook dat 80 procent van de Nederlanders het gft apart houdt van ander afval, waardoor jaarlijks 12 miljoen gft wordt ingezameld. Hieruit wordt 500 kton compost gemaakt.

KGA-depots in Noord-Brabant

14 maart 2000 - Hiltra gaat bij dertien Noord-Brabantse gemeenten het KGA-depot bouwen in de milieustraat. Volgens het bedrijf is het de grootste order in zijn soort in Nederland. Het eerste depot is reeds geleverd en staat in Oirschot, de volgende zal bij de RAZOB in Nuenen komen. Het gevaarlijk afval wordt ingezameld via van Gansewinkel. De twee bedrijven werken samen op dit gebied en verwachten ook andere gemeenten hiervoor te interesseren.

Standaard voor specificeren van rubbergranulaat

13 maart 2000 - Door Vredestein Rubber Resources is een nieuwe standaard ontwikkeld voor het specificeren van rubbergranulaten. Hiermee wil men de kwaliteiten van deze producten transparanter maken. Tot nu toe was er namelijk geen eenduidige manier om rubbergranulaten te beschrijven, waardoor afnemers moeilijk het kwalitatieve onderscheid tussen partijen konden maken. Met de nieuwe standaard hoopt men dat het onderscheid tussen leveranciers van hoge kwaliteit en van mindere kwaliteit duidelijker wordt.
Vredestein (043) 329 0 444, e-mail r.v.sprang@vredestein-rr.com

Eerste automatische tapijtsorteerder

13 januari 2000 - Carpet Recycling Europe (CRE) gaat 's werelds eerste automatische sorteerfabriek voor gebruikte tapijten bouwen. De installatie komt te staan in het Duitse Ginsheim-Gustavsburg. De technologie ervoor is ontwikkeld door DSM en TNO binnen het Europese RECAM (Recycling of Carpet Materials)-project. CRE is twee jaar geleden opgericht door diverse organisaties uit de Europese tapijtindustrie en heeft als doel te komen tot een rendabele en milieuvriendelijke verwerking van tapijtafval. De onderneming verwacht de komende vijf jaar in Europa nog minstens tien automatische tapijtsorteerfabrieken te gaan bouwen. Dit in nauwe samenwerking met de recyclingindustrie.

Overname Pools inzamelbedrijf door van Gansewinkel

1 maart 2000 - Ter verdere versteviging van haar positie in Oost-Europa heeft de van Gansewinkel Groep afvalinzamelaar Rokita uit Krakůw overgenomen. Van Gansewinkel zal het huidige werkgebied van Rokita gebruiken om, na volledige integratie, haar activiteiten verder uit te breiden. Bedoeling is dat ook gestart wordt met de gescheiden inzameling en recycling van papier en karton, glas, kunststof en gevaarlijk afval. De werkgelegenheid van de 24 medewerkers van Rokita is niet in het geding.


© Uitgeverij Noordhoek BV