Bericht:

 

april 2000

 

Kortnieuws in de maand april 2000

Nieuwe directeur bij aviTwente
Schiphorts neemt Bekuplast over
ABN AMRO Award
Zwaans wordt Transmate
Dubo centrum verhuist
Wijzigingen in de Rubberbranche


Nieuwe directeur bij aviTwente

19 april 2000 - Bij de aviTwente is de heer dr. A.F.J. Goeting opgevolgd door de heer ir. J.T. Rooijakkers. Goeting was de afgelopen twee jaar interim-directeur bij de aviTwente en zijn vertrek was al reeds lang vastgesteld. De heer Rooijakkers is afkomstig van het bedrijf Aufplast kunststofrecycling uit Vroomshoop

Schiphorts neemt Bekuplast over

2 mei 2000 - J.J. Schiphorst uit Deventer heeft in BelgiŽ het bedrijf Bekuplast Belgium overgenomen. Met ingang van 1 juni zal daarom de Belgische markt via de naam Schiphorst BelgiŽ worden benaderd. De zaakvoerder blijft Eric Buyle en ook de vestigingsplaats Sint Niklaas blijft ongewijzigd (telefoon 0032 (0) 37775714).

ABN AMRO Award

3 april 2000 - ABN AMRO Regio Utrecht behaalde als eerste regio binnen de bank de milieudoelstelling van maximaal 25 procent restafval. Regiodirecteur drs. E.G. Scholten ontving hiervoor de ABN AMRO Milieu Award uit handen van directeur-generaal Human Resources mr. R.A. Kleyn. ABN AMRO produceert jaarlijks in Nederland zo'n 7 miljoen kilo afval. Afhankelijk van de grootte van het kantoor worden 10 tot 20 afvalstromen apart gehouden en gerecycled of hergebruikt. De prijs bestaat uit een wisseltrofee en een geldbedrag van 5.000 gulden om een regionaal milieuproject te ondersteunen. Regio Utrecht zal het bedrag besteden aan de 'Duurzame School'.

Zwaans wordt Transmate

30 maart 2000 - Zwaans, een bedrijf dat onder andere machines voor recycling levert, heeft een probleem met zijn naam gekregen. In BelgiŽ bestaat ook een familiebedrijf Zwaans, maar beide bedrijven hebben sinds 1994 geen enkele binding meer met elkaar. Omdat de naam Zwaans echter voor verwarring zorgt onder de relaties, is besloten terug te keren naar de naam waaruit Zwaans in de jaren 80 is voortgekomen: Transmate. Gelijk met de nieuwe naam zijn ook het ISO 9002 en de VCA certificaten behaald. (telefoon 0183-653333)

Dubo centrum verhuist

10 april 2000 - Het Nationaal Dubo Centrum is per 1 mei verhuisd naar Rotterdam. Hiervoor was het Centrum gevestigd in Utrecht. Het nieuwe adres is Stationsplein 45. Het nieuwe telefoonnummer van de Dubo Infodesk is (010) 412 21 20. De Infodesk is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.30 uur, en daarnaast op woensdagmiddag tussen 13.30 en 17.00 uur.

Wijzigingen in de Rubberbranche

3 april 2000 - Vanaf 1 februari is de heer Jaap de Groot de heer Wim Klapwijk opgevolgd als directeur van RubberRecycling Rotterdam. De heer van Goor is afkomstig van het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Rotterdam.
Per begin april is de heer Renť Slangen, sinds 1994 plant manager bij Vredestein Rubber Recycling, aangesteld als technisch directeur recycling bij Vredestein Rubber Resources. Hij is daarmee onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het recyclingconcept en de recyclingtechnologie.


© Uitgeverij Noordhoek BV