Bericht:

Rubriek:

27 december 2001

bedrijfsnieuws

AVR breidt verder uit in BelgiŽ en de Achterhoek

AVR-bedrijven heeft met de aandeelhouders van twee in BelgiŽ gevestigde bedrijven overeenstemming bereikt over een overname. Het zijn Containers R. van den Bosch en All Container Recycling. Daarnaast heeft AVR een Europese aanbesteding gewonnen voor de verwerking van huishoudelijk restafval in de Achterhoek.

De beide Belgische bedrijven zijn in de regio Antwerpen actief op het gebied van inzameling en verwerking van onder andere bouw- en sloopafval, bedrijfs- en huishoudelijk afval en het gescheiden inzamelen van glas, hout, papier en kunststof. AVR was al door samenwerkingsverbanden, onder andere met Indaver, werkzaam in BelgiŽ. De huidige overname zet hierin een stap verder. Van den Bosch en All Container Recycling hebben een gezamenlijke jaaromzet van circa tien miljoen euro. De veertig personeelsleden komen in dienst van AVR.
Het contract in de Achterhoek is op 1 januari 2002 getekend en heeft een looptijd van tien jaar. Het betreft hier de verwerking van circa 67.000 ton restafval afkomstig van zeventien gemeenten.


© Uitgeverij Noordhoek BV