Bericht:

Rubriek:

30 augustus 2001

bedrijfsnieuws

Evergreen Nylon Recycling op non-actief

Slechts anderhalf jaar na de opening wordt de Evergreen Nylon Recycling fabriek in Augusta (Georgia, VS) voor onbepaalde tijd gesloten. Daarmee is de productie van caprolactam nylon 6 door 's werelds grootste fabriek op dit terrein, vooralsnog van de baan.

Als oorzaak van de sluiting noemt het bedrijf de onverwacht hoge productielosten en de marktomstandigheden voor caprolactam. In een persbericht gaat Evergreen ervan uit dat de sluiting niet definitief is en zegt het de komende maanden te zullen gebruiken voor evaluatie en voorbereiding van de herstart. In die periode zullen onder meer technische verbeteringen worden doorgevoerd.
Evergreen is een joint venture van DSM Chemicals North America en Honeywell International. De fabriek zet nylonafval om in caprolactam, de grondstof voor nylon 6. De Evergreen-fabriek kwam begin 2000 in bedrijf en heeft zo'n 175 miljoen gekost. De jaarcapaciteit van de fabriek (45.000 ton) werd tot nu toe maar voor zestig procent benut. De partners hebben besloten dat verdere investeringen nodig zijn om de productiekosten op een meer concurrerend niveau te brengen. Ondanks het tijdelijke karakter van de sluiting zegt Evergreen te verwachten dat de komende maanden in Augusta ongeveer negentig banen zullen verdwijnen.


Uitgeverij Noordhoek BV