Bericht:

 

februari 2001

 

Kort nieuws

 

Certificaten voor Martens Metaal
8 januari 2001 - Metaalrecycler Martens Metaal Elst (Gelderland) is drie certificaten rijker: ISO 9002 (kwaliteitszorg), ISO 14001 (milieuzorg) en VCA* (veiligheidsbeheer). Het bedrijf is sinds 1985 operationeel en verwerkt grote en kleine partijen ijzer, metalen en schroot. De directie laat in een persbericht weten altijd veel te hebben geļnvesteerd in moderne, milieuvriendelijke verwerkingstechnieken. Ook stak het de nodige energie in scholing van het personeel. Daarbovenop is moeite gedaan om de drie certificaten te behalen. Deze werden onlangs uitgereikt door Bureau Veritas Quality International. Martens Metaal is een bedrijf met 16 medewerkers. De inspanningen voor het behalen van de drie certificaten hebben dan ook een behoorlijke druk op directie en personeel gelegd.

Verstraeten Verbrugge versterkt positie
15 november 2000 - De Verstraeten Verbrugge Groep uit Terneuzen heeft overeenstemming bereikt met Wandel Beheer over de overname van alle aandelen van Wandel Recycling te Zierikzee. De Verstraeten Verbrugge Groep bouwt hiermee haar recyclingactiviteiten uit en heeft nu vestigingen door heel Zeeland. Eerder dit jaar al nam ze ZOPC Recycling uit Goes over. De Groep houdt zich bezig met onder andere afvalinzameling, -transport, -recycling en -verwerking. Ze heeft circa 300 personeelsleden en is een 100 % dochter van DELTA Nutsbedrijven.

Milieufederaties tegen verbranden kippenmest
18 december 2000 - Milieuorganisaties hebben geprotesteerd tegen de milieuvergunning voor de fabriek die kippenmest gaat verbranden in Moerdijk. Het beroep is aangetekend bij de Raad van State, omdat het verbranden van kippenmest voor energie-opwekking mineralen onttrekt aan de kringloop. De Stichting Natuur en Milieu vindt bovendien dat de verbranding geen groene energie opwekt en dat er te veel emissies naar de lucht zouden plaatsvinden.

EZH wordt E.ON
28 november 2000- Het elektriciteitsbedrijf Zuid-Holland (EZH) opereert sinds kort onder de naam E.ON Benelux Generation. Hiermee is de naam in lijn gekomen met het E.ON-concern waar het onderdeel van uitmaakt.


© Uitgeverij Noordhoek BV