Bericht:

Rubriek:

9 mei 2001

hergebruik

 

Meer vraag en hergebruik kunststof


Onderzoek van de verenigde plasticfabrikanten in Europa (APME) wijst uit dat de vraag naar kunststof blijft groeien. In 1999 steeg het verbruik van kunststof in West-Europa met 5,4 procent naar 33.575.000 ton. Het hergebruik houdt hiermee gelijke tred.


Gemiddeld verbruikte iedere persoon in West-Europa 83,9 kilo kunststof in het laatste jaar van de vorige eeuw. Bijna 32 procent (meer dan 6 miljoen ton) van de totale hoeveelheid verzamelbare kunststofafval werd een tweede leven gegund door recycling of door gebruik als energiebron. In 1998 was dit 5,8 miljoen ton.
APME was tevens een van de organisatoren van de internationale conferentie Identiplast, eind april in Brussel. Sprekers uit twaalf landen wisselden ervaringen uit over onderwerpen als identificatie, sorteermogelijkheden en eindmarkten. Ook hier werd duidelijk dat de plasticrecycling de laatste jaren is toegenomen. Speciale aandacht werd besteed aan de automobielsector en de E&E- (Elektrische en Elektronische) sector. Recycling is hier namelijk extra moeilijk vanwege de vele vermengingen van polymeren die nodig zijn om aan de eisen van deze sector te voldoen.


Uitgeverij Noordhoek BV