Bericht:

Rubriek:

6 februari 2002

bedrijfsnieuws

Indaver Relight in Engeland gecertificeerd

Indaver Relight in Beveren (BelgiŽ) is als een van de eerste lampenverwerkers gecertificeerd door Sustainalite, omdat het voldoet aan alle normen van de British Standards Institute for the Collection and Recycling of Gas Discharge Lamps.

Sustainalite is een belangenorganisatie van lampenproducenten en -verwerkers en ijvert voor een duurzame lampenverwerking.
Het certificaat werd in het Engelse House of Lords door de Britse minister van milieu, Michel Meacher, uitgereikt aan Walter van Wayenberg, business manager bij Indaver Relight. Indaver Relight is een joint venture van AVR en het Belgische Indaver. Het bedrijf is gespecialiseerd in het recyclen van gebruikte tl-buizen, spaarlampen en kwikdamplampen. Omdat dit soort lampen een kleine hoeveelheid kwik bevat, is een veilige en milieuvriendelijke recycling belangrijk. Indaver Relight is in staat om tot 98 procent van een tl-lamp te recyclen tot grondstoffen (glas, fluorpoeder, metaal) voor de productie van nieuwe lampen. Het certificaat geldt voor drie jaar.


© Uitgeverij Noordhoek BV