Bericht:

Rubriek:

17 oktober 2002

bedrijfsnieuws

NMa onder voorwaarden akkoord met overname Razob

De NMa heeft voorwaarden gesteld aan de overname van de Regionale Afvalverwerkingmaatschappij Zuidoost-Brabant door Essent Milieu. Er is een voorbehoud gemaakt voor de gft-installatie van Razob in Deurne en Acht.

Essent mag deze installaties pas overnemen als de gft-installaties binnen acht maanden worden verkocht aan een onafhankelijke partij, die vooraf door de NMa is goedgekeurd. Door de samenvoeging zou Essent namelijk een te sterke positie krijgen op de markt voor composteren van gft-afval. Door de verkoop van de gft-installaties wordt dat probleem opgelost. De overige activiteiten van de Razob bestaan uit de exploitatie van een stortplaats in Nuenen/Mierlo, het beheer van een regionaal netwerk van milieustraten in de regio Eindhoven en de exploitatie van een grondbank.
Volgens woordvoerder Leon Dirrix beraadt Essent zich nu op de ontstane situatie. "We zijn nu aan het kijken wat we met de gft-installaties kunnen gaan doen. In de ogen van de NMa heeft Essent een te sterke positie in de gft-markt. Eerder werd bij de verkoop van de VAM een vergelijkbaar voorbehoud gemaakt. Toen moest de composteringsbedrijven van de VAM, Avram en Purva, verkocht worden. De eerste is toen verkocht aan AVR, die al deelnam aan dat initiatief, en de Purva is aan HVC overgedaan. Wat we nu gaan doen met deze installaties is nog onduidelijk."


Uitgeverij Noordhoek BV