Bericht:

Rubriek:

15 april 2003

bedrijfsnieuws

WCS overgenomen door PM on Board

Waste Collection Systems, met vestigingen in BelgiŽ en Nederland, is voor 75 procent overgenomen door de Engelse, beursgenoteerde onderneming PM Group plc.

WCS is leverancier van ondergrondse afvalcontainers, wielcontainers en diftarsystemen. PM on Board is fabrikant van opbouwweging en dynamische weeginstallaties op vuilniswagens. Het bedrijf heeft een groot marktaandeel in de Engelse en Ierse markt en wil verder uitbreiden in Europa. De vestiging van PM in BelgiŽ waar de opbouw plaatsvindt zal de komende tijd geÔntegreerd worden met de andere vestigingen.
Directeur de Jong van WCS is content met de overname. "Toen ik tien jaar geleden begon met WCS was ik het enfant terrible en hebben mijn concurrenten mijn hoofd onder water proberen te duwen. Dat is niet gelukt, maar de markt vraagt nu om high-tech producten. De vraag is niet zozeer naar containers, maar naar dienstverlening rondom de containers. Het beheer, de identificatie en het wegen zijn zaken die in ťťn hand moeten komen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een partner. Vanuit Engeland was PM op zoek naar een leverancier van containers om gezamenlijk een positie op te bouwen."


© Uitgeverij Noordhoek BV