Grootschalige kringloopsysteem voor tapijt

DSM Chemicals North America Inc. en AlliedSignal Inc. hebben een 'letter of intent' getekend voor de oprichting van een 50/50 joint venture voor de herverwerking van gebruikte tapijten.

Bericht:

Rubriek:

2 december 1997

Hergebruik

DSM Chemicals North America Inc. en AlliedSignal Inc. hebben een 'letter of intent' getekend voor de oprichting van een 50/50 joint venture voor de herverwerking van gebruikte tapijten. De joint venture betekent het eerste grootschalige kringloopsysteem voor de tapijtindustrie. Met de joint venture wordt de hoeveelheid tapijtafval die jaarlijks in de VS gestort wordt naar verwachting met meer dan 90.000 ton beperkt. Het totaal tapijtafval in de VS bedraagt 1.800.000 ton per jaar.

De joint venture is gebaseerd op een gezamenlijk ontwikkelde technologie waarbij nylon-6 tapijtmateriaal wordt afgebroken tot caprolactam, de grondstof voor nylon-6. Nylon-6 wordt toegepast in vezels voor textiel, banden en tapijten en als hoogwaardige kunststof. De joint venture-partners hebben tevens een 'snelle identificatietechnologie' ontwikkeld om het inzamelen en sorteren van verschillende soorten tapijtafval te vergemakkelijken.

 


© Uitgeverij Noordhoek BV