Jointventure tussen De Vries Recycling en Wed. Nijssen

De vestiging in Nieuw Vennep van De Vries Recycling gaat nauw samenwerken met Wed. Nijssen. Beide ondernemingen zijn actief in de oud papier- en kunststofinzameling in het westen van Nederland.

Bericht:

Rubriek:

16 februari 1998

Bedrijfsnieuws

Het doel van de samenwerking is het verbeteren van de kostenstructuur in een sterk cyclische markt die continu onder prijsdruk staat. Ook het vergroten van de mogelijkheden richting grote aanbieders van oud papier, zoals gemeenten en het versterken van de marktpositie ten opzichte van de grondstofafnemende industrie heeft een rol gespeeld.

De productievestiging van De Vries Recycling in Nieuw Vennep zal worden samengevoegd met een gedeelte van de productiefaciliteiten van Wed. Nijssen. Voor deze gezamenlijke productie is een nieuwe vennootschap opgericht onder de naam Nijssen De Vries Company. De bij de moeders bestaande kwaliteitszorgsystemen volgens ISO-9002 zullen ook door de jointventure worden gebruikt. De logistieke activiteiten aan de inkoop, zoals de inzameling met diverse containersystemen, vallen nog buiten de samenwerking.

Het marktaandeel op de Nederlandse oud-papiermarkt zal belangrijk worden versterkt met een gezamenlijke productie van ongeveer 80.000 ton op jaarbasis. Ook de inzameling van kunststoffen kan via De Vries Recycling dochter PWR fors worden uitgebreid. De totale afzet van de geproduceerde grondstoffen, inclusief die van de moederbedrijven, zal worden gecoördineerd.

 


© Uitgeverij Noordhoek BV