Fusie tot grootste kunststofrecyclingbedrijf in Europa

DSM en WAVIN Re-Use hebben een principe overeenkomst bereikt over de vorming van een jointventure voor de recycling van gebruikte kunststoffen

Bericht:

Rubriek:

20 februari 1998

Bedrijfsnieuws

DSM brengt de activiteiten van zijn recyclingdochter Reko in en krijgt met 40% het grootste belang in de onderneming. De andere twee partners NV EDON en NV ROVA Holding krijgen via de inbreng van hun gezamenlijke onderneming Wavin Re-Use elk een belang van 30% in de nieuwe onderneming. De krachtenbundeling is noodzakelijk om de positie te versterken, zowel qua schaalgrootte als qua breedte van het assortiment. De nieuwe onderneming zal met 230 medewerkers op vier locaties ongeveer 100.000 ton kunststofafval per jaar verwerken. Daarmee wordt het bedrijf de grootste in Europa voor recycling van gebruikte kunststoffen.

Reko en Wavin Re-Use zijn beide actief in de recycling van kunststoffen en behoren nu reeds tot de top-5 van de Europese recycling industrie. De toenemende Europese en nationale regelgeving voor het terugdringen van kunststofafval en de stimulering van hergebruik heeft een gunstige invloed op de vooruitzichten, meent DSM.

Reko

Reko met ongeveer 120 werknemers heeft een totale productiecapaciteit van 40.000 ton per jaar. Verwerkt worden landbouw- en verpakkingsfolie, doppen, zeepflacons, frisdrankflessen, compact disc's en koffiebekers. Deze worden verwerkt tot regranulaat een maalgoed die weer als grondstof dient voor de kunststofverwerkende industrie.

Wavin Re-use

Wavin Re-Use is een recyclingonderneming van EDON en ROVA die kunststofafval en gebruikte kunststoffen, met name lage dichtheidpolyetheen, verwerkt. Het bedrijf heeft 110 medewerkers. Op drie locaties (Hardenberg, Lichtenvoorde en Helmond) wordt jaarlijks ruim 50.000 ton regranulaat geproduceerd. Wavin Re-Use is voortgekomen uit de herverwerking van productieafval binnen de Film Divisie van Wavin aan het eind van de jaren vijftig.

 

 


© Uitgeverij Noordhoek BV