PNEM/MEGA en Van Gansewinkel bestuderen samenwerking

De PNEM/MEGA Groep en de Van Gansewinkel Groep onderzoeken de mogelijkheden tot strategische samenwerking. De PNEM/MEGA Groep wil een minderheidsaandeelneming in Van Gansewinkel verwerven.

Bericht:

Rubriek:

18 maart 1998

Bedrijfsnieuws

De beide bedrijven verwachten dat door de samenwerking op operationeel niveau voordelen kunnen worden bereikt, gezien het complementaire karakter van beide ondernemingen. De PNEM/MEGA Groep is op 1 januari 1998 ontstaan uit een fusie van de Brabantse PNEM en MEGA Limburg. Het is daarmee het grootste Nederlandse energiebedrijf. Naast energielevering en beheer van het energienetwerk is de organisatie actief in de kabel TV, telecommunicatie en afvalverwerking. Op afvalgebied beschikt de onderneming onder meer over overslagstations, stortplaatsen, compostfabrieken en enkele recyclingactiviteiten. Daarnaast is het bedrijf meerderheidsaandeelhouder van de afvalverbrandingsinstallatie in Moerdijk. PNEM en MEGA Limburg hadden in 1997 een gezamenlijke omzet van 4,5 miljard gulden. Er werken 4.600 mensen.
Onlangs is ook bekend geworden dat de groep een beursgenoteerde onderneming wil worden.

Van Gansewinkel richt zich op integrale milieuzorg in zowel Nederland als België. Het is daarnaast actief in Polen en Tsjechië. Van Gansewinkel verzorgt de inzameling en recycling van afval. Het heeft een omzet van ongeveer 500 miljoen gulden. Bij de Van Gansewinkel Groepen werken circa 2.000 mensen.

 


© Uitgeverij Noordhoek BV