Eerste contract voor Knowaste

De eerste intentieverklaring voor het ophalen van gebruikt incontinentiemateriaal is getekend door verpleeghuis Eugeria uit Almelo. Naar verwachting zal vanaf 1 mei incontinentiemateriaal gescheiden worden ingezameld en zal Knowaste die eens per week komen ophalen.

Bericht:

Rubriek:

1 april 1998

Bedrijfnieuws

Het van oorsprong Canadese bedrijf Knowaste heeft een systeem ontwikkeld waarmee kosten- en milieubesparend papieren incontinentiesystemen kunnen worden gerecycled. Nederland is uitverkoren voor de bouw va de eerste grootschalige verwerkingsinstallatie in de wereld. Het project ontvangt een Europese subsidie van 1,9 miljoen gulden. In totaal wordt 32 miljoen in Knowaste geïnvesteerd.

Incontinentiemateriaal legt een groot beslag op de hoeveelheid afval van verzorgings- en verpleeghuizen: maar liefst veertig tot zestig procent van het afval bestaat uit dit materiaal. Eugeria krijgt twee containers van vijf kubieke meter die eens per week worden geleegd. Het verpleeghuis maakt deel van een groep van zes instellingen. Knowaste verwacht dat de andere instellingen snel zullen volgen, zodra het systeem van verwerking bij Eugeria succesvol verloopt.

Tot 1 januari 1999, wanneer de recyclingfabriek in Arnhem wordt geopend, zal Knowaste het incontinentiemateriaal naar een verbrandingsinstallatie brengen. Knowaste begint al voor die datum met het inzamelen om het gehele logistieke systeem te gaan beheersen. Bovendien kan de capaciteit van de verwerkingsinstallatie direct optimaal gebruikt gaan worden als in januari met de verwerking wordt begonnen.

 


© Uitgeverij Noordhoek BV