Insulinde Recycling overgenomen door Hanze Milieu

Hanze milieu heeft Insulinde Recycling overgenomen. Insulinde is een milieu- en recyclingbedrijf, dat een aantal dochterondernemingen en participaties kent, die ieder gespecialiseerd zijn in een bepaalde tak van recycling.

Bericht:

Rubriek:

6 april 1998

Bedrijfsnieuws

De transactie betekent voor beide partijen een versterking, namelijk voor Hanze Milieu een aanvulling op haar activiteiten in het hergebruik- en recyclingsegment en voor Insulinde de mogelijkheid om de gekozen groeiscenario's verder te realiseren.

In de ruim vijf jaar van het bestaan van Insulinde heeft het zich gericht op het geïntegreerd aanbieden van innovatieve milieuoplossingen en is onder andere specialist in het hergebruiken van diverse reststoffen, waaronder die van afvalverbrandingsinstallaties (AVI's). Het grootste deel van haar activiteiten bestaat uit de verwerking en levering van verschillende reststoffen als secundaire bouwstof bij de aanleg van wegen en spoorbanen. Insulinde voert deze projecten uit voor grote opdrachtgevers, zoals de Nederlandse Spoorwegen, Rijkswaterstaat en provinciale diensten.

Andere activiteiten van Insulinde zijn:

  • de recycling van ferro's en non-ferro's veelal afkomstig van AVI's (Decca Metals)
  • afdichting van stortplaatsen en consulting (Insulinde Milieu Techniek)
  • de levering van bentoniet afkomstig uit India op de West-Europese markt (Bentoniet Amsterdam)
  • de immobilisatie van reststoffen tot producten ter vervanging van grind in betontoepassingen (ROVAG)
  • de verwerking van zuiveringsslib (Verwerkingsinstallatie Twente)

Insulinde heeft voor West-Europa een joint-venture met Minergy Corp., een dochteronderneming van Wisconsin Energy Corporation, voor verwerkingstechnologie van reststoffen.

Insulinde recycling heeft gezocht naar partner, waarvan de activiteiten aansluiten op de activiteiten van het bedrijf. Het bedrijf gaat er vanuit dat met de toetreding tot de Hanze Milieu Groep haar groeiscenario's verder kunnen worden gerealiseerd. De personele bezetting van Insulinde bestaat uit 40 werknemers en de omzet bedraagt ongeveer 40 miljoen gulden.

 


© Uitgeverij Noordhoek BV