Vecom breidt uit

Vecom, ICR en Houseman zullen hun activiteiten in een gezamenlijke onderneming samenbrengen. Daarnaast heeft Vecom de verwerkingscapaciteit aanzienlijk uitgebreid.

Bericht:

Rubriek:

10 april 1998

Bedrijfsnieuws

Vecom Industrial Services is de onderneming waarin Vecom, ICR en Houseman hun activiteiten gaan onderbrengen. Besloten is om de krachten te bundelen omdat de procesindustrie behoefte heeft aan sterk gespecialiseerde bedrijven. Het gezamenlijke bedrijf richt zich op deze markt met onder andere chemische reiniging op locatie, beitshalactiviteiten, pipe pigging en hoge drukreiniging. Doel van de samenwerking is het bundelen van kennis, afgestemde research & development en het economisch en flexibel inzetten van zowel personeel als materieel. Vecom krijgt in Nederland de beschikking over een vijfde beitslocatie in Bergen op Zoom. Daarmee komt het aantal locaties in Noordwest Europa op elf.

Daarnaast heeft Vecom Nederland met een nieuwe ONO-installatie de verwerkingscapaciteit drastisch uitgebreid. De installatie ontgift, neutraliseert en ontwatert vloeistoffen met behulp van een filterpers. Juist de filtratie is vaak het bottleneck en daarom is een grotere filterpers geïnstalleerd. Hiermee kunnen grote partijen dunslib direct worden verwerkt. Andere alkalische of zure vloeistoffen afkomstig van metaaloppervlakte behandeling moeten eerst ontgift en geneutraliseerd worden.

Een volgende verandering is dat bij Vecom Support Services de heer F. Nefzi is aangesteld als directeur bedrijfsvoering. Hij volgt de heer R.E. Berkenbosch op die een functie heeft aanvaard bij het bouwfonds.

 


© Uitgeverij Noordhoek BV