Reinigingsproef veegvuil naar grotere schaal

In samenwerking met Bodemsanering Nederland (BSN) gaat AVL een grootschalige proef uitvoeren met het reinigen van veegvuil. Dit kan een besparing van f. 60,- per ton opleveren.

Bericht:

Rubriek:

17 april 1998

Inzameling

In Limburg komt jaarlijks ongeveer 30.000 ton veegvuil vrij bij het onderhoud van openbare wegen, parkeerplaatsen en bedrijfsterreinen. Het zand- en grindachtig materiaal uit het afval is prima her te gebruiken, zo bleek uit een kleinschalig experiment vorig jaar. Om inzicht te krijgen in de aanvoer van veegvuil, de kwaliteit en de kwantiteit en om bovendien de afzet te kunnen bepalen, heeft Afvalsturing Limburg (AVL) besloten de proef van vorig jaar op te schalen. Ongeveer 80 procent van de Limburgse gemeenten en een aantal bedrijven neemt reeds deel aan het nieuwe experiment.

In de proefperiode van anderhalf jaar zal naar verwachting ongeveer 20.000 ton veegvuil worden gereinigd. Voor 1998 is het reinigingstarief vastgesteld op f. 154,80 per ton, mits het aangeboden materiaal goed reinigbaar is. Dit geldt ook voor bedrijven die een langlopende overeenkomst hebben met AVL.

(Bron: AVL Bulletin 21)

 


© Uitgeverij Noordhoek BV