Bericht:

Rubriek:

4 augustus 1998

Bedrijfsnieuws

Geveke neemt Pijnenborg & Bos over

 

Pijnenborg & Bos, importeur van apparatuur voor afvalverwerking en recycling, heeft een principe-overeenkomst bereikt over de overname door Geveke. Het bedrijf zal verder gaan onder de naam Geveke Special Products.

 

Volgens de oprichters, de heren J. Pijnenborg en J. Bos, die in 1996 het bedrijf Pijnenborg & Bos oprichtten, is de overname door een sterke partner nu gewenst om toekomstige ontwikkelingen, zoals vernieuwingen van machines en de versterking van service, optimaal te kunnen realiseren. In Geveke hebben zij een sterke organisatie gevonden die veel affiniteit heeft met de landbouw en de industrie. Geveke levert aan dezelfde doelgroepen als Pijnenborg & Bos: loon- en aannemingsbedrijven, overheidsinstellingen en cultuurtechnische- en recyclingbedrijven. Zowel de producten als de kennis van Pijnenborg & Bos sluiten hierop aan. De activiteiten zullen worden ondergebracht in Geveke Special Products, een aparte businessunit binnen Sieberg B.V. Deze dochteronderneming van Geveke N.V. zal aangestuurd gaan worden door zowel de heer Pijnenborg als de heer Bos.

Sieberg is importeur van onder andere Deutz-Fahr landbouwtractoren en machines, en voert ook Mercedes Bens-Unimog met bijbehorende werktuigen. Doelstelling is om het leveringsprogramma aanzienlijk te gaan uitbreiden. Op dit moment worden de producten van Willibald (verkleiningsmachines voor groen- en bouwafval), Farwick (mobiele- en stationaire zeefinstallaties), L.G.U. (schijven en trommelhakkers), Bruks (houtversnipperaars) en Rentec (shredders) voor Nederland gevoerd.

Met de nieuwe onderneming zal ook de vestiging van Pijnenborg & Bos in Hardinxveld Giessendam verdwijnen. Geveke Special Products zal gevestigd zijn in Veenendaal, telefoon 0318-562215. 

 


© Uitgeverij Noordhoek BV