Bericht:

Rubriek:

25 augustus 1998

Bedrijfsnieuws

BION overgenomen door Hanze Milieu

 

Hanze Milieu wordt 100% eigenaar van BION. Daarvoor koopt Hanze Milieu 50% van de aandelen in het bedrijf van Van Eeuwijk Beheer BV. De andere helft van het aandelenpakket was reeds in het bezit van Hanze Milieu.

 

Door de aandelenoverdracht komt een einde aan de in 1994 opgerichte joint-venture voor de bouw van een grondreinigingsinstallatie op het Bedrijvenpark Twente in Almelo. In 1995 werd de BION-installatie met een capaciteit van 100.000 ton per jaar in gebruik genomen. In de installatie wordt reinigt op biologische wijze grond die vervuild is met minerale oliën, vluchtige aromaten en lichte PAK's. Volgens Hanze Milieu kent het reinigingsprocédé grote voordelen, omdat er geen afvalstromen ontstaan die elders nog verwerkt moeten worden. Daarnaast is de grond na reiniging weer geschikt voor hoogwaardige toepassingen.

Van Eeuwijk Beheer wil de aandelen van de hand doen om dat onlangs een beleid in gang is gezet om het aantal participaties af te bouwen. BION zal bij Hanze Milieu onderdeel gaan uitmaken van de sector recycling. Er werken nu 7 mensen.


© Uitgeverij Noordhoek BV