Bericht:

Rubriek:

9 september 1998

Bedrijfsnieuws

Hyva op overnamepad

Koninklijke Nooteboom Trailers heeft de productgroep portaalarm containerinstallaties verkocht aan Hyva. Deze productgroep van Nooteboom was een omzet van 7 miljoen, één van de grotere marktpartijen.

Nooteboom wil zich meer gaan richten op de kernactiviteit, het ontwikkelen en produceren van voertuigen voor uitzonderlijk vervoer. In Europa neemt zij daarin reeds een vooraanstaande positie in, die zij verder wil uitbouwen. Om zich op deze markt te concentreren worden overige activiteiten afgestoten. Zo worden de medewerkers en de productiefaciliteiten die met de verkoop vrijkomen ingezet om de huidige productiecapaciteit uit te breiden. Tot en met november is sprake van een overgangssituatie, waarbij Nooteboom de portaalarminstallaties blijft produceren. Daarna wordt de productie verplaatst naar Hyva.

De productgroep sluit goed aan bij het pakket van Hyva van hydraulische laad- en lossystemen. Hyva mag de naam Nooteboom de komende drie jaar voor de portaalarmcontainerinstallaties blijven gebruiken. Eerder deze zomer heeft Hyva een meerderheidsbelang genomen in Technamics. Dit bedrijf produceert haakarmsystemen van 3 tot 40 ton. Daarnaast kunnen containerafzetinstallaties volgens het portaalarmprincipe worden geleverd van 12 tot 18 ton.

De productie van Nooteboom zal over enkele maanden door Hyva worden geïntegreerd in de fabriek van Technamics. Met de containerafzetinstallaties van Technamics en Nooteboom wil Hyva haar aanbod verbreden om daardoor sterker te staan in het wereldwijde verkoopnetwerk van ruim 110 landen. 


© Uitgeverij Noordhoek BV