Bericht:

Januari 1999

Kort nieuws in de maand januari 

AVR - Container Services behaalt VCA**

BECO opent vestiging in Zwolle

Overname Nijhoff Machines Corporation door Kuiken

Van Gansewinkel neemt Astra over

Modellen voor milieujaarverslag

 

AVR - Container Services behaalt VCA**

27 januari 1999 - De AVR - Container Services voldoet sinds 26 januari 1999 aan het veiligheidsbeheersysteem volgens de eisen van de Veiligheids Checklist Aannemers (VCA**). In 1998 werd het VCA*-certificaat en het certificaat voor het kwaliteitssysteem conform het ISO 9002 behaald. AVR - Containers Services (voorheen Roteb Container Services) maakt onderdeel uit van AVR Industrie.

 

BECO opent vestiging in Zwolle

17 januari 1999 - Naast de bestaande vestigingen in Rotterdam en Antwerpen heeft BECO Milieumanagement & Advies ook een vestiging geopend in het centrum van Zwolle. BECO wil daarmee de relatie met de klantenkring in het noorden van Nederland verstevigen. Marion Cocq leidt deze nieuwe vestiging. BECO Milieumanagement & Advies B.V. is een milieuadviesbureau gespecialiseerd in preventie. In Nederland en België zijn in totaal 25 adviseurs in dienst.

 

Overname Nijhoff Machines Corporation door Kuiken

13 januari 1999 - De directies van Kuiken NV te Emmeloord en Nijhoff Machines Corporation B.V. (NMC) te Ommen hebben overeenstemming bereikt over de overname van NMC door Kuiken NV. NMC is als importeur van Samsung producten verantwoordelijk voor de verkoop en serviceverlening in Nederland. Kuiken NV is een technische handelsonderneming gespecialiseerd in de verkoop van construction equipment, landbouwtractoren, telescoopkranen en hydraulische componenten.

 

Van Gansewinkel neemt Astra over

11 januari 1999 - Astra Containers uit Katwijk is overgenomen door Van Gansewinkel die daarmee het landelijke netwerk voor de inzameling van afval verder wil uitbouwen. Bij Astra Containers werken 15 mensen die bedrijfafval in de regio inzamelt met rol- en afzetcontainers. Daarnaast heeft het bedrijf ook activiteiten in de afvalsortering. De werkgelegenheid wordt door Van Gansewinkel gegarandeerd.

 

Modellen voor milieujaarverslag

29 januari 1999 - In 2000 zijn ongeveer 300 bedrijven verplicht om een milieujaarverslag op te stellen. He gaat daarbij om de grotere en in potentie milieubelastende bedrijven, waaronder de afvalverbrandingsinstallaties. Er worden 16 categorieën van bedrijven onderscheiden en voor iedere categorie is nu een model gepubliceerd waaraan het verslag tenminste moet voldoen. De modellen liggen ter inzage bij de bibliotheek van het Ministerie van VROM.

 

 


© Uitgeverij Noordhoek BV