Bericht:

 

november 1999

 

Kort nieuws in de maand november

 

Dusseldorp vijftig jaar
5 november 1999 - De Dusseldorp Groep viert haar vijftigjarig jubileum. In 1949 door de heer Th. R. M. Dusseldorp begonnen als transportbedrijf en zand- en grindhandel, heeft de firma inmiddels zeventien vestigingen en in totaal 425 werknemers. Dusseldorp, met hoofdkantoor in Lichtenvoorde, is behalve op het terrein van sanering, afvalinzameling en recycling, ook steeds actiever op het gebied van beheer en reiniging van rioolstelsels.
Dat het bedrijf tot winnaar gekozen is van de Achterhoek Quality Award, beschouwt Dusseldorp als kroon op het jubileum. De Award werd uitgereikt door de jury van de Kwaliteitskring Oost Gelderland (KAKOG).

PNEM/MEGA en EDON wordt Essent
12  november 1999 - De fusie van de energiegiganten PNEM/MEGA en EDON heeft geleid tot een nieuwe merknaam: Essent. De Essent Holding is gevestigd in Arnhem. Onder de Holding vallen vijf divisies, waarvan twee in Zwolle en de overige in 's-Hertogenbosch, Groningen en Waalre.

Toezicht op asbestverwijdering verscherpt
17 november 1999 - Bij de verwijdering van asbest zijn nog te veel mogelijkheden om te frauderen en dit maakt beunhazerij mogelijk. Dat signaleren de meeste betrokken organisaties. Zij wensen dat de gehele keten van asbestverwijdering wordt gesloten en dat er geen fraude meer mogelijk is bij het verkrijgen van certificaten. De organisaties willen dat de regels strakker worden en dat de certificaten niet meer door de Raad voor de Accreditatie worden afgegeven, maar door het ministerie van VROM. Hiermee wordt het dan meteen mogelijk dat de Inspectie MilieuhygiŽne effectief toezicht gaat houden.

INDAVER neemt meerderheidsbelang in Minchem
25 november 1995 - Het Belgische afvalbedrijf INDAVER heeft een belang van 60 procent genomen in het Ierse Minchem. Dit bedrijf is gespecialiseerd in inzamelen en verwerken van gevaarlijk afval en heeft een omzet van 28 miljoen gulden. De meeste farmaceutische bedrijven in Ierland behoren tot de klantenkring. Ierland kent op dit moment geen verwerkingsstructuur voor gevaarlijk afval en de bedoeling is dat door de overname die kennis en kunde naar Ierland gebracht worden.


© Uitgeverij Noordhoek BV